MTB Marathon

Ett MTB-lopp genom historiska skogar

Mattila MTB Marathon är ett motionslopp för MTB som går genom skogen kring Mattila och Lövhaugen. Start och mål är i Mattila, Torsby. Sträckan är 42 km som går mestadels på grusvägar, banan har två ordentliga stigningar och passar både de som vill ha en bra tid som de som bara vill ha en utmaning. Loppet går genom otroligt vacker natur på Finnskogen, från den djupa värmlandsskogen till strandkanten kring norska sjön Röjden.

Tillbaka 2024!

Efter pandemin samt ytterligare ett par års uppehåll är vi nu redo att arrangera Mattila MTB Marathon igen 2024, dessutom med några nyheter. Mer information kommer snart!


Permanent markerad bana

Vi vill påminna om att Mattila MTB Marathon banan är permanent markerad så de går att köra när som helst!

Historia

Mattila MTB Marathon startades första gången 2014 efter att några stugägare i Mattila själva hade kört banan så groddes det en idé om att göra ett lopp av detta. 2016 anslöt sig även arrangörsföreningen Mattila IK till Svenska Cykelförbundet.

Välgörenhet

Mattila IK har de senaste åren valt att ge en del av vinsten till välgörenhet. Vi har bland annat skänkt en del av vinsten till Stiftelsen Ride Clean som arbetar mot dopning inom cykelsporten till ungdomscykling på båda sidor om gränsen. Det resulterade i över 5.000 kr som delades lika mellan Värmlands Cykelförbund och Lundeseter IL, pengarna öronmärks till ungdomsverksamhet.

Banan

Mattila MTB banan sträcker sig 42 km genom den värmländska skogen genom Norge och tillbaka till Mattila. Man passerar ställen som Svenshöjden-Lövhaugen-Röjdens strand-Sibbila och kommer åter till Mattila.

Sedan 2017 är banan permanent markerad tack vare sponsring från Torsby VA.

Bra att vetaBoende

I Mattila finns totalt 210 bäddar för uthyrning fördelat på 28 boenden i de två stugområdena Mattila och Mattilamäki. Det nybyggda området Mattilamäki ligger ca 300 m gångvägen och ca 800 m bilvägen från Mattila. Nästan alla våra stugor har mycket snabbt WiFi via fiber. Bokning sker via mattila.se.

Om det är fullbokat i Mattila finns även Finnskogtoppen Hotell samt Grensen Experience endast 10 minuter från Mattila. Från Torsby som är närmsta större stad är det 40 minuter med bil om du väljer att boka boende där.


Hitta till Mattila

Mattila, 43 km nordväst Torsby och 4 km norr Röjdåfors.

Fra Norge: Ta veien fra Kongsvinger over Svullrya og svenskegrensen til Röjdåfors. Skilting fra Röjdåfors “Mattila 4 km”.

Läs mer om Mattila på mattila.seService

Restaurangen kommer vara öppen och servera lunchbuffé. I service- / restauranghuset som du hittar i nära anslutning till skidstadion finns även dusch och toaletter!